در حاشیه بازدید از کارگاه تولیدی شرکت استیل سازه شرق

در حاشیه بازدید از کارگاه تولیدی شرکت استیل سازه شرق

در حاشیه بازدید از کارگاه تولیدی شرکت استیل سازه شرق

تیم طراحی وب توکاپس در اولین بازدید خود در روز پنجشنبه سوم آبان ماه از کارگاه تولیدی استیل سازه شرق بازدید کرد. گروه صنعتی استیل سازه شرق از سال ۱۳۷۵ در زمینه ساخت اتاق های پخت و تجهیزات جانبی فرآورده های گوشتی در استان خراسان رضوی شروع به فعالیت نموده است.

در حاشیه این بازدید آقای مهندس مهدی سالکی، مدیر عامل استیل سازه شرق دستگاه های تولید شده توسط استیل سازه شرق را که به صورت کاملا بومی طراحی و ساخته شده اند،به ما نشان دادند و در مورد فرآیند های ساخت و کاربرد های آن ها توضیح دادند.

همچنین در پایان با حوصله فراوان به تمامی سوالات تیم طراحی وب توکاپس پاسخ دادند.

دو مدل دستگاه در کارگاه تولیدی استیل سازه شرق ساخته می شود، اتاق های پخت فراورده های گوشتی و تامبلر.

عملیات سیرکولاسیون روی اتاق های پخت فرآورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس انجام می شود. در این اتاق ها خلا وجود ندارد اما هوای گرم به طور یکنواخت داخل آن در جریان است و باعث می شود گوشت ظرف مدت حداکثر ۶ ساعت با برنامه هایی که به آن داده می شود کاملا بپزد و کیفیت لازم را به ارمغان آورد. به طور کلی کار دستگاه های  پخت سوسیس و کالباس این است که گوشت درجه ۲ و ۳ را به گوشت درجه یک تبدیل کند. اندازه اتاق های پخت بر واحد ترولی است، که این یک واحد بین المللی برای اتاق های پخت فرآورده های گوشتی می باشد.

کار تامبلر مخلوط کردن و تخمین گوشت برای رستوران یا هر مرکز طبخ گوشت است. به طور مثال خواباندن گوشت شیشلیک در مواد به صورت سنتی حدودا ۱ هفته طول می کشد که تامبلر این کار را در یک ساعت انجام می دهد و با هم زدن و ماساژ دادن گوشت کار را با سرعت بالاتری انجام می دهد.

یکی از توصیه های آقای مهندس سالکی این بود که سوسیس را به هیچ وجه سرخ نکنید. روی اکثر سوسیس ها و کالباس ها میزان ماده نگه دارنده آن نوشته شده است که به طور معمول  ۱۰۰ppmمی باشد. اگر این واحد بیشتر باشد نشان دهنده این است که مواد نگه دارنده بیشتری درآن وجود دارد. داخل فراورده های گوشتی که در اتاق پخت آماده می شوند مشتقات نیترات وجود دارد که وقتی سرخ می شوند این ماده را آزاد می کنند. این نیترات داخل بدن سمی را تولید می کند که موجب خواب آلودگی و همچنین سردرد می شود. نشانه ی خراب شدن سوسیس و کالباس قرمز شدن آن است. طبق توصیه ایشان بهتر است سوسیس را بخارپز یا گریل کرد.

در اروپا سوسیس و کالباس به صورت on time داخل خود مغازه سرو می شود و کمتر از کارخانه خریداری می شود. این قضیه در ایران هم متقاضی پیدا کرده است و دستگاه های آن در استیل سازه شرق در حال تولید است

این اتاق های پخت کوچک از در یک مغازه معمولی عبور می کنند و قطعه قطعه داخل مغازه مونتاژ می شود و اتاق پخت کامل را تحویل می دهند.

تمام قطعات اتاق ها و دستگاه های ساخته شده توسط استیل سازه شرق و دیگر کارگاه هایی که با آن ها همکاری می کنند ساخته می شود. قطعات و دستگاه هایی که در کارگاه استیل سازه شرق امکان ساخته شدن را ندارند برون سپاری می شوند و توسط کارگاه های دیگری که در مشهد هستند تولید می شوند.
برای مثال برش cnc و لیزری خارج از کارگاه استیل سازه شرق انجام می شود و تزریق فوم به داخل درها توسط خودشان انجام می شود.

جناب مهندس سالکی در پاسخ به سوال تیم طراحی وب توکاپس مبنی بر این که چرا تمام آلیاژها استیل است فرمودند: در صنایع غذایی باید تمام دستگاه ها از آلیاژ استیل باشد چون زنگ نمی زند و آلودگی کمتری را تولید می کند.

پروسه کار در استیل سازه شرق این گونه است که اول سفارش تولید یک دستگاه توسط مشتری داده می شود، سپس بر اساس نیاز و تعداد درخواستی، طراحی و تولید را آغاز می کنند بنابراین، تولیدات این شرکت مبتنی بر سفارشات مشتریست.

تولید اولین دستگاه های این شرکت، از سال ۷۵ آغاز شده است که سفارش گیری این دستگاه ها، مبتنی بر ارتباطات کاری بوده است، سفارش باقی کارها بر اساس کیفیت کارها بوده که به صورت دهان به دهان پیچیده شده و این شرکت را به یکی از با کیفیت ترین تولید کنندگان دستگاه های فرآوری گوشت بر سر زبان ها انداخته است.

از آقای مهندس سالکی در مورد حضور در نمایشگاه های خارجی پرسیدیم و ایشان پاسخ دادند، تا به حال نتوانسته اند در نمایشگاه های خارجی حضور داشته باشند. یکی از دلایل آن هزینه بر بودن حمل و نقل است و دیگری اینکه تهیه ی مواد اولیه در ایران کار دشواریست و گاها باعث تاخیر در تحویل کار می گردد، که در حوزه ی بین الملل، چنین اتفاقی(که هم اکنونیکی از دلایل آن تحریم هاست) می تواند به بی اعتباری منجر شود.

در چند سال گذشته که دستگاه های برش لیزری و cnc وارد ایران نشده بود، مجبور بودند مدت زمان زیادی در نوبت بمانند تا قطعات را به صورت دقیق برش بزنند، گاهی این انتظار به دو ماه میرسید و باعث میشد، نتوانند کار را به موقع تحویل دهند. و اکنون که شرایط بهتر است به علت تحریم ها و نوسانات قیمتی و مشکل در تامین قطعات کار برای حضور در نمایشگاه های خارجی همچنان سخت است.

از مدت زمان تولید یک اتاق پخت پرسیدیم، ایشان پاسخ دادند که معمولا در این برهه زمانی تولید یک اتاق کامل، از زمان سفارش حدودا  ۴۵ روز طول می کشد.

در نهایت ایشان پذیرایی گرمی از ما داشتند و به ما قول دادند تا ۳ کارگاه دیگر را برای بازدید هفته های آتی به ما معرفی کنند.

شما دوستان هم اگر تمایل داشتید، می توانید در بازدید های بعدی تیم طراحی وب توکاپس را همراهی کنید.

 

شاید از این مقاله خوشتون بیاد:  طراحی سایت فروشگاه اینترنتی - تیم طراحی وب توکاپس ۰۵۱۳۸۸۴۶۴۱۱

غلامرضا بهشتیان

من غلامرضا بهشتیان، عاشق نوشتن مقاله های مفید در حوزه ی وب هستم. امیدوارم مقالات نوشته شده نظر شما خوانندگان عزیز را جلب نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *